کبد چرب چیست ؟ درمان کبد چرب به صورت طبیعی
کبد چرب چیست ؟
یکی از بدترین عاداتی که باعث میشود بیشتر مردم درگیر بیماریهای گوارشی متفاوت و اختلالهای داخلی بدن نظیر انواع نارسایی و بیماریهای کبد شوند، عادات بد غذایی و استفاده از خوراکیهای اشتباه در طول شبانه روز است. خسارت ناشی از عادات اشتباه غذایی گاه جبرانپذیر و قابل درمان است اما گاهی باعث از بین رفتن و فرسوده شدن تدریجی اندامهای داخلی بدن شده و در صورت درمان نشدن منجر به مرگ میشود.
کبد یکی از اندامهای حیاتی و مهم بدن است که با مصرف بیش از اندازه چربی و غذاهای ناسالم سریعا درگیر میشود. یکی از شایعترین بیماریهای گوارشی اختلال در کبد یا بیماری کبد چرب است. تاثیر این اختلال فقط بر روی ناحیه کبد نبوده و به مرور زمان علاوه بر کبد باعث اختلال در روند کارکرد دیگر اندامهای بدن و بروز اختلالات در آنها نیز میشود. نکته مثبت و خوشحال کننده در رابطه با بیماری کبد چرب این است که این بیماری درمان دارد. شما به راحتی با کنترل رژیم غذایی و استفاده از مواد غذایی سالم و درست میتوانید آن را پاکسازی کنید. در ادامه از علائم کبد چرب و راههای درمان کبد چرب برایتان بیشتر میگوییم. با ما همراه باشید.
علائم کبد چرب
کبد چرب به مرور زمان با چربی اشباع شده اطراف کبد که ناشی از استفاده غذا و خوراکیهای مضر است در بدن ظاهر میشود. این بیماری نشانه خاصی ندارد و شما ممکن است بعد از انجام آزمایش چکاپ و سونوگرافی متوجه وجود اختلال در عملکرد کبدتان شوید. افرادی که دارای کبد چرب هستند ممکن است از وجود این بیماری کاملا بی خبر باشند ولی گاهی اثرات آن در پوست، حالات فیزیکی مانند بی اشتهایی، بیحالی، کوفتگی و خستگی مشخص میشود. ردی رنگ پوست و زردی سفیدی چشم نیز از دیگر نشانههای این بیماریاند.
درمان کبد چرب
شاید در نگاه اول فکر کنیم که بیماری کبد چرب آنچنان خطرناک یا جدی نباشد اما این بیماری ممکن است با رعایت نکردن رژیم غذایی درست و سالم، رفته رفته پیشرفت کند و به مرور باعث ایجاد رسوب یا التهاب در کبد و درنهایت باعث از کار افتادگی آن شود. در مراجعه به پزشک اولین چیزی که از شما خواسته میشود تغییر دادن عادات اشتباه غذایی و جایگزین کردن آنها با رژیم غذایی سالم بر پایه سبزیجات و روغنهای مفید گیاهی است. مصرف مرتب داروها نیز روند بیماری را کند کرده و درنهایت باعث درمان کبد چرب میشود.
روشهای طبیعی برای درمان کبد چرب
درکنار توصیههای پزشک و مصرف دارو میتوانید از روشهای درمای برای تسیریع بهبودی نیز کمک بگیرید. ویتامین C موجود در لیمو ترش مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و نقش موثری در هضم و جذب مواد غذایی دارد. ویتامین E نیز یکی از مهمترین مواد در درمان کبد چرب است. شما می توانید این ویتامین را از انواع دانه های روغنی دریافت کنید. انگور، انواع توتها، چغندر، آووکادو و سیب نیز تاثیر مثبت بالایی دارند. خواص سیر برای سلامتی کبد را هم نباید دست کم گرفت. با تمامی اینها اما حذف کردن گوشت از رژیم غذاییتان بهترین راهحل است. چربی موجود در گوشت سفید و قرمز همان چیزی است که بیماری شما از آن تغدیه میکند. بنابراین با مصرف پروتئینهای گیاهی مانند حبوبات و مواد غذایی بر پایه سویا، بدنتان را در برابر این بیماری و انواع بیماریهای قلبی و عروق بیمه کنید.
کبد چرب و رژیم غذایی
بهترین و مناسبترین توصیههای پزشکی در تمام دنیا برای درمان کبد چرب، اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی است. استفاده از پروتئین گیاهی، چربیهای طبیعی و همچنین به حداقل رساندن مواد قندی، نمک، الکل و سیگار یکی از ساده ترین راههای جلوگیری از بروز یا تشدید این اختلال است. در مرحله اول پیشنهاد میکنیم استفاده از سرکه سیب را در مصرف غذایی هفتگی خود بگنجانید، این ماده علاوه بر کاهش وزن باعث از بین رفتن چربیهای اطراف کبد و در نهایت درمان کبد چرب میشود. یکی دیگر از راههای طبیعی استفاده از لیمو ترش تازه همراه با آب بهصورت ناشنا است، این ترکیب علاوه بر چربیزدایی باعث از بین رفتن سموم و پاکسازی کبد میشود. مصرف سبزیجات و میوههای طبیعی و تازه بهصورت روزانه در برنامه غذاییهان باعث بهبود وضعیف جسمانی شده و با عادت به این سبک غذایی سالمخوری به راحتی میتوانید با بیماری کبد چرب مبارزه یا از بروز آن جلوگیری کنید. یک پیشنهاد جدی دیگر برای شما این است که از فعالیتهای بدنی و ورزش غافل نشوید و روزانه حداقل نیم ساعت را به تحرکات بدنی و ورزشهای سبک اختصاص دهید. ورزش و تحرک در بدن شما باعث استحکام و درست کار کردن اندامهای داخلی شده و با به جریان انداختن خون در بدن باعث از بین رفتن چربی اضافه اطراف اندام های داخلی و کبد میشود. استفاده از رژیم مدیترانهای نیز تاثیر مثبت زیادی در درمان کبد چرب دارد. تحقیقات انجام شده ثابت کرده است که مواد غذایی مورد استفاده در رژیم مدیترانهای باعث بهبود عملکرد در کبد و از بین رفتن کبد چرب میشود. مواد غذایی مورد استفاده در رژیم مدیترانهای تشکیل شده از:
- سبزیجات و میوه های تازه نظیر : کلم، کدو، برگ سبز سبزیجات، سیب زمینی، هویج، چغندر، سیب، پرتقال توت، موز، انجیر، خربزه و طالبی
- غلات و حبوبات: نان، سبوس دار، برنج قهوه ای، جو دوسر، ماکارانی. نخود فرنگی، لوبیا عدس
- حذف کردن مصرف گوشت سفید و قرمز و جایگزین کردن آن با حبوبات و سویا
- مصرف چربیهای سالم نظیر روغن زیتون روغن کنجد کره آجیل و دانه های مغزدار گردو بادام زمینی، عناب و بادام تلخ
- استفاده از عرقیجات مانند: دم کرده گل مریم و سکنجبین
در میان روز نیز سعی کنید قهوه بنوشید و از خوراکیهای قنددار کاملا پرهیز کنید و به دنبال آن روند کاهش وزن و انجام روزانه ورزش را به طور جدی پیش بگیرید. یادتان باشد که مسیر رسیدن به سلامتی دوباره شاید سخت و دشوار باشد اما درنهایت ارزشش را دارد. بنابراین با اصلاح سبک زندگی و بهوجود آوردن عادات خوب غذایی، سلامتیتان را تضمین کنید.
علائم کبد چرب در صورت
یکی از نشانههای مشخص بیماری کبد چرب، زرد شدن رنگ پوست و سفیدی داخل چشم است. عدهای از افراد نیز این علائم را همراه با خارش تجربه میکنند. لکهای پوستی روی دست و صورت نیز میتواند وجود بیماری در کبد را نشان دهد.