• سبد خرید
    notfound

    سبد خرید شما خالی است

خواص روغن کرچک
شهریور ۷, ۱۳۹۹ | سلامتی

خواص روغن کرچک برای سلامتی و زیبایی

روغن کرچک ، روغنی سحرآمیز برای سلامتی

روغن کرچک نوعی روغن گیاهی با خواص درمانی و سلامتی بسیار زیاد است که از گیاه «کرچک» تهیه می‌شود. نام علمی روغن کرچک ” Ricinus Communis” است و از دیرباز به عنوان دارویی موثر در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله یبوست، تب زرد، آرتروز مفاصل و البته زیبایی پوست و مو از آن استفاده می‌شود. جالب است بدانید مصریان باستان اولین افرادی بودند که از این روغن برای درمان بیماری‌های استفاده می‌کردند، حتی گفته می‌شود «کلئوپاترا» ملکه مصر، نماد زیبایی و قدرت زنانه در جهان، برای روشن‌تر شدن سفیدی چشم‌هایش و داشتن چشمانی درخشان و گیرا مژه‌های خود را با روغن کرچک ماساژ می‌داد. از تمام افسانه‌ها و داستان‌ها که بگذریم، باید گفت روغن کرچک، روغنی بی‌مزه و بدون بو است و مهم‌ترین ویژگی آن پاکسازی معده، روده و انگل‌کشی دستگاه گوارشی است. روغن کرچک، کمی زرد رنگ بوده و از خرد کردن دانه‌های کاستور به دست می‌آید. این روغن نوعی اسید چرب تری گلیسیرید است و تقریبا ۹۰ درصد آن را اسید چرب ریسینولئیک که یک اسید چرب غیراشباع امگا ۹ است، تشکیل می‌دهد. خاصیت میکروب کشی و ضدعفونی‌کننده این روغن به دلیل وجود سم طبیعی «ریسین» است، به همین دلیل در استفاده از این روغن هرگز نباید زیاده‌روی کنید زیرا باعث مسمومیت و حتی مرگ می‌شود. روغن کرچک فواید بسیار زیادی برای سلامت و درمان بیماری‌های مختلف و البته زیبایی پوست و مو دارد، استفاده صحیح و کنترل شده از این روغن جادویی می‌تواند دردهای روماتیسمی را کاهش داده، اختلالات قاعدگی را درمان کرده، و یبوست را رفع کند.

فواید روغن کرچک برای مو

استفاده از این روغن برای رشد سریع مو ، تقویت مو و داشتن موهای زیبا، بلند، ضخیم و سالم یکی از محبوب‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌های زیبایی در جهان است. روغن کرچک سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب مورد نیاز بدن و مواد معدنی است. همین موارد باعث شده که روغن کرچک یک آبرسان و مرطوب کننده قوی طبیعی باشد و مانع از بروز مشکلاتی مانند شوره سر، ریزش مو یا خشکی و شکننده شدن مو شود. اغلب مشکلات مربوط به مو به دلیل خشکی پوست سر اتفاق میافتد. ممکن است به دلایل مختلف مانند عدم رسیدگی، آب و هوای نامطلوب، دکلره و رنگ کردن مرتب مو یا استفاده از مواد شیمیایی پوست س دچار خشکی شود.

ماساژ پوست کف سر با این روغن می‌تواند در مدت زمان کمتر از دو هفته تمام این مشکلات را از بین ببرد. اگر می‌خواهید موهایی ضخیم، درخشان، نرم و خوش‌ حالت داشته باشید، بهتر است از همین روز یک ساعت قبل از حمام، مقداری روغن کرچک گرم شده را روی پوست سر خود ماساژ داده و اجازه دهید کمی بماند. با تکرار این کار در طول هفته برای همیشه با موخوره و موهای وز شده خداحافظی کنید.

روغن کرچک برای پوست

همانطور که اشاره کردیم این روغن سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۹ است به همین دلیل روغن کرچک یکی از بهترین آبرسان‌های طبیعی دنیا شناخته می‌شود. از جمله فواید روغن کرچک برای زیبایی پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

درمان ترک‌های پوستی و سلولیت

اگر به تازگی باردار شده‌ یا زایمان کرده‌اید و ترک‌های روی قسمت سینه، باسن و شکمتان را دوست ندارید، می‌توانید برای از بین بردن آن‌ها بدنتان را با این روغن ماساژ دهید. ماساژ روزانه بدن به خصوص در نواحی که دچار ترک‌های پوستی ناشی از بارداری یا کاهش و افزایش وزن هستید با روغن کرچک به راحتی مشکل شما را حل خواهد کرد.

یک راه دیگر برای درمان ترک‌های پوستی با استفاده از این روغن، تهیه اسکراب خانگی است. یک برس بدن بخرید و بعد اسکراب خانگی خود را با شکر قهوه‌ای یا قهوه پودر شده به همراه روغن نارگیل و روغن کرچک درست کنید و در حمام نواحی دارای سلولیت یا ترک پوستی به آرامی با این اسکراب برس بکشید.

خواص روغن کرچک برای پاکسازی عمیق پوست

اغلب داروهای شیمیایی پاک کننده عمیق پوست، باعث بروز خشکی، قرمزی و خارش می‌شوند، در حالی که اگر از این روغن برای پاکسازی استفاده کنید، با مشکلات این چنینی روبرو نخواهید شد. این روغن خاصیت ضدعفونی کننده و پاکسازی بسیار قویی دارد که می‌تواند پوست را به خوبی پاکسازی و لایه‌برداری کند.

برای پاکسازی پوست با استفاده از این روغن باید به صورت روزانه ( شب‌ها قبل از خواب) مقداری روغن کرچک گرم شده را روی صورت بدون آرایش و کاملا تمیز خود ماساژ دهید و بعد از آن یک حوله گرم روی صورت قرار دهید، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کرده و بعد پوست را به خوبی بشویید و از آبرسان استفاده کنید. این کار را سه بار در هفته به صورت منظم انجام دهید تا در کمتر از یک ماه پوستی روشن، بدون لک و آکنه داشته باشید.

درمان آکنه

آکنه و جوش های پوستی تقریبا در تمام افراد مشکل مشترکی است که برای درمان در کوتاه‌ترین زمان ممکن دست به هرکاری می‌زنیم. ممکن است شما هم برای درمان این جوش‌های دوست نداشتنی و آزاردهنده به استفاده از داروهای شیمیایی حاوی «پراکسید بنزوئیل» و «اسید سالیسیلیک» روی آورده باشید، اما این داروهای شیمیایی اغلب پوست شما را خشک‌تر کرده و شاید درمان سریعی برای رفع آکنه باشند، اما به سرعت نیز باعث بروز سایر مشکلات پوستی می‌شوند.

این مرتبه اگر دچار آکنه شدید، این روغن را امتحان کنید. این روغن نه تنها یک ضدعفونی کننده، ضد التهاب و آبرسان طبیعی است بلکه در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما را از آکنه و جوش‌های صورت و بدن نجات می‌دهد. این روغن می‌تواند سطح پوست را از باکتری ها، گرد و خاک، چربی اضافی ( سبوم اضافی)، سلول‌های مرده پوست و تمام مواردی که باعث بروز جوش و آکنه می‌شوند، پاکسازی کند.

برای درمان جوش و آکنه با استفاده از این روغن، کافی است ابتدا صورت خود را کاملا شسته و برای باز شدن تمام منافذ پوست، بخور آب گرم بگیرید. بعد روغن کرچک را با پنبه استریل به آرامی روی موضع آسیب دیده ماساژ دهید، اجازه دهید تمام طول شب این روغن روی آکنه‌ها بماند و صبح زود صورت خود را با آب سرد بشویید تا منافذ باز بسته شوند، به مدت ۲ هفته هرشب این کار را تکرار کنید و بعد از آن نتیجه جادوییش را مشاهده کنید.

خواص روغن کرچک

کاهش اثرات پیری پوست و چین و چروک

یکی از مهم‌ترین مواردی که مانع از ایجاد چین و چروک و بروز نشانه‌های پیری می‌شود، آبرسانی مناسب است. در مصر باستان به این روغن، «روغن جوانی» گفته می‌شد. این نام دقیقا نشان می‌دهد که این روغن چقدر در درمان چین و چروک‌ها موثر است. ماساژ روزانه پوست تمیز و بدون آلودگی صورت باعث سفت شدن، هیدراته، چاق شدن صورت و رفع چین و چروک می‌شود.

خواص روغن کرچک و کاهش التهاب، قرمزی و پف کردن صورت

معمولا اکثر خانم‌ها با مشکل صورت پف کرده در صبح یا التهاب و قرمزی ناشی از آکنه و اصلاح صورت روبرو می‌شوند. در صورتی که شما هم دچار چنین مشکلی می‌شوید، اینبار اگر با چنین مشکلاتی روبرو شدید، ماساژ صورت با این روغن را امتحان کنید. «اسید رسینولئیک» موجود در این روغن خاصیت ضدالتهابی، خنک کننده و التیام‌بخش دارد.

روغن کرچک و آبرسانی پوست

تری گلیسرید موجود در روغن کرچک راز تمام فواید این روغن برای زیبایی پوست و مو است. بهتر است بدانید آبرسانی مناسب به پوست باعث سلامت، زیبایی و رفع تمام مشکلات پوستی می‌شود. اگر به دنبال آبرسانی قوی هستید که کمترین عوارض جانبی را داشته باشد، روغن کرچک را امتحان کنید، این روغن دقیقا عملکردی مانند بمب‌های آبرسان دارد.

روغن کرچک و پوست‌های حساس

اگر همیشه گونه‌های قرمز و حساسی دارید و پوستتان به هر چیزی واکنش نشان می‌دهد و دچار خارش و پوسته پوسته شدن می‌شود، بهتر است روغن کرچک را امتحان کنید. خاصیت «کومدوژنیک» این روغن منافذ پوست را باز کرده و باعث کاهش جوش‌های سرسیاه می‌شود. همچنین این روغن پوست را هیدراته نگه داشته و مانع از خشکی، زبری و پوسته پوسته شدن آن می‌شود.

خواص روغن کرچک برای مژه‌ها

یکی از بهترین و محبوب‌ترین خواص روغن کرچک، تاثیر آن در زیبایی، رشد، پرپشت و بلند کردن مژه‌ها است. وجود مواد مغذی، ویتامین‌های مختلف و قدرت رطوبت‌رسانی این روغن باعث شده که تاثیر شگفت انگیزی در رشد مژه‌ها و البته ابروها داشته باشد، تا جایی که حتی اگر هیچ مژه و ابرویی نداشته باشید، با استفاده مداوم و روزانه از این روغن، دوباره زیبایی چشم‌های خود را به دست می‌‌آورید. حدود ۹۰ درصد از حجم این روغن را اسیدهای چرب و مقادیر زیادی اسید ریسینولئیک تشکیل داده است، علاوه‌ بر این خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتی اکسیدان‌های موجود در این روغن تاثیر بسیار زیادی در از بین‌بردن عفونت‌های مختلف پوستی، قارچ‌ها و عوامل ریزش موی مژه و ابرو دارد. همچنین این روغن حاوی ویتامین‌ها A، C و B6 و منبع خوبی از کلسیم و آهن است که باعث تقویت رشد مژه‌ها و ابرو می‌شود.برای تقویت مژه و ابرو می‌توانید هرشب بعد از پاک کردن صورت و چشم‌هایتان از آرایش و آلودگی برس تمیز یکی از ریمل‌های قدیمی خود را در روغن کرچک زده و به آرامی مژه‌ها و ابروهایتان را ریمل بکشید. مراقب باشید روغن وارد چشم‌هایتان نشود، زیرا باعث سوزش، قرمزی و درد می‌شود.

روغن کرچک

انواع روغن کرچک برای زیبایی و سلامت

روغن کرچک مرغوب و با کیفیت معمولا به دو صورت در فروشگاه‌ها، داروخانه‌ها و عطاری‌های معتبر عرض می‌شود.

روغن کرچک سرد : این روغن رنگ زرد روشن و عطری ملایم دارد و بیشتر برای درمان دردهای روماتیسمی و عضلانی استفاده می‌شود.  

روغن کرچک جامائیکایی : این روغن، رنگی بسیار تیره دارد و به دلیل ارگانیک بودن آن، بیشتر برای موارد زیبایی، آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

روغن کرچک برای لک صورت

درمان لک‌های صورت و جای جوش، جادویی‌ترین خاصیت روغن کرچک است. اسیدهای چرب موجود در این روغن، روند رشد بافت‌های پوستی را افزایش داده و مانع از بروز لک‌های قهوه‌ای می‌شوند. این روغن همچنین با هیدراته نگه داشتن پوست و تغذیه آن مانع از بروز دوباره لک‌ها می‌شود.

 برای درمان لک و جای جوش با این روغن، هر شب قبل از خواب، مقداری روغن کرچک که با روغن نارگیل، زیتون یا بادام تلخ ترکیب شده است را گرم کرده و به آرامی و با حرکات دورانی روی صورت ماساژ دهید. اجازه دهید روغن چند ساعت روی پوستتان بماند و بعد با آب سرد و شوینده مناسب آن را پاک کنید.

برای نتیجه بهتر این کار را روزی دو مرتبه انجام دهید. 

خواص روغن کرچک برای لاغری

نه تنها برای زیبایی و درمان بیماری‌ها، بلکه برای کاهش وزن نیز می‌توانید از این روغن استفاده کنید. کافی است. روغن کرچک باعث سرکوب اشتها و در نتیجه کاهش وزن می‌شود.

دقت داشته باشید که روغن کرچک یک ملین قوی است و استفاده بیش از حد از آن می‌تواند باعث سرگیجه، تهوع و اسهال شود.

برای کاهش وزن با استفاده از روغن کرچک می‌توانید به روش‌های زیر عمل کنید:

خواص روغن کرچک خوراکی : استفاده از این روغن به صورت خوراکی می‌توانید در کاهش وزن موثر باشد، اگر از طعم این روغن خوشتان نمی‌آید، آن را با اسموتی یا آبمیوه و دمنوش مخلوط کنید. می‌توانید از روغن کرچک روی سالادها نیز استفاده کنید. لازم است اشاره کنیم، این روغن «ادرار آور» است بنابراین در استفاده از آن دقت داشته باشید.

استفاده موضعی از این روغن : می‌توانید شکم، پهلوها، سینه و باسن خود را با روغن کرچک گرم شده ماساژ دهید. این کار هم به کاهش وزن، از بین رفتن سلولیت و ترک‌های پوست و هم به رفع افتادگی و شل شدن بازوها و سینه کمک می‌کند.

توجه : این روغن طبعی گرم دارد بنابراین باعث افزایش سوخت و ساز و متابولیسم بدن می‌شود. در استفاده از این روغن حد تعادل را رعایت کرده و زیاده‌روی نکنید. همانطور که اشاره کردیم این روغن حاوی مقداری سم است و در صورت استفاده بی‌رویه می‌تواند کشنده باشد. همچنین استفاده بیش از حد از این روغن باعث بروز مشکلات گوارشی، اسهال شدید و درد شدید معده می‌شود.

مطالب مرتبط

نظر شما