انواع کیوی
کیوی چیست؟
میوه کیوی که با عنوان انگور فرنگی چینی شناخته می شود از گروه گیاهان گلدار دولپه ای است. کیوی گیاه بومی جنوب چین که در قرن بیستم به اروپا برده شده است. گیاه این میوه به صورت بالا رونده رشد می کند و ظاهری بیضی شکل با پوست قهوه ای کرکی دارد. کیوی میوه ملی کشور چین محسوب می شود و برای اولین در دره چانگ کیانگ چین پروردش داده شد. در اروپا برای اولین بار نیوزلندی ها بودند که به خواص کیوی پی بردند و نام پرنده ملی خود با عنوان کیوی را بر روی آن گذاشتند. در حال حاضر این میوه خاص و پرطرفدار در کشور هایی چون چین، نیوزلند، یونان، ایتالیا، فرانسه و شیلی پرورش داده و به سایر کشورها صادر می شود. ایران نیز یکی از تولید کنندگان اصلی این میوه در خاورمیانه است و در شهر های شمالی کشور بسیاری از کشاورزان اقدام به پرورش این میوه ی اصالتا چینی می کنند.
کیوی سرشار از ویتامین C است و درصد ویتامین C موجود در این میوه از پرتقال، نارنگی و لیمو نیز بالاتر است. آنتی اکسیدان های موجود در کیوی می توانند به جوانسازی پوست کمک می کند و باعث بازسازی سلول های پوستی می شود. دفع سموم بدن و سلامت قلب و عروق از دیگر خاصیت های خوردن کیوی در بلند است. این میوه به کاهش میزان کلسترول خون و فشار خون کمک می کند و باعث بهبود کیفیت خواب می شود. اگر مشکل شب بیداری دارید کیوی بهترین درمان برای شما است زیرا حاوی مقادیر بالایی فلاونوئیدها مانند نایسینژین، کوئریتین، روتین، کاتچین، اپیکاتچین است که به کیفیت خواب و مشکل شب بیداری کمک می کند. جذب آهن از مهمترین خواص کیوی است که می تواند به کمبود آهن بدن کمک کند.
درمان انواع سرطان چون سرطان کبد، سرطان پستان، سرطان معده و سرطان ریه از دیگر خواص کیوی است. این میوه از آسیب های سلولی جلوگیری می کند و باعث بهبود زودرس سرطان می شود. خوردن کیوی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند از بروز دیابت و افزایش قند خون جلوگیری می کند. برای آشنایی با انواع کیوی می توانید به ادامه مطلب توجه کنید. همچنین برای خرید آنلاین کیوی و خرید آنلاین میوه و سبزیجات در تهران سری به فروشگاه آنلاین میوه و سبزیجات سبزی من بزنید.
انواع کیوی
کیوی هایوارد
کیوی هایوارد یکی از محبوب ترین گونه های کیوی است که عمری طولانی دارد. ارتفاع درخت این نوع کیوی به حدود ۹ متر می رسد و در دسته ی گیاه با ساختار قوی قرار می گیرد. گیاهن ماده برای گرده افشانی به گیاه نر نیاز دارد. میوه کیوی هایوارد پوششی قهوه ای کرکی دارد که در زمان رسیدن میوه بسیار شیرین است. برداشت میوه کیوی هایوارد به طور عمده از ماه خرداد و تیر آغاز می شود و تا زمستان ادامه دارد. کیوی هایوارد به یک دوره بدون یخبندان در حدود ۲۲۵ تا ۲۴۰ روز نیاز دارد تا به میوه دهی برسد. گیاه کیوی می تواند مقداری یخبندان را تحمل کند اگر چه شاخه های جوان و میوه ها بسیار حساس هستند. گیاه کیوی هایوارد در برخی مناطق نیاز به محافظت در برابر باد شدید و آفتاب گرم تابستان دارد. این گیاه برای رشد خود نیاز به آب کافی و سایه تابستانی دارد.
کیوی سبز
کیوی سبز را در تمام طول سال می توانید در فروشگاه میوه و سبزیجات پیدا کنید. به بیان دیگر در دسترس ترین نوع کیوی همین کیوی سبز است. این میوه به نسبت هر میوه ی دیگری فواید تغذیه ای فراوانی دارد همچنین سرشار از ویتامین C و فیبر و پتاسیم است. کیوی سبز ٖآبدار و شیرین است و به مانند دیگر گونه های کیوی پوست قهوه ای کرک دار است. تمام قسمت های کیوی حتی پوست آن را می توانید بخورید زیرا سرشار از مواد معدنی و مغذی است.
کیوی زرد یا کیوی طلایی
کیوی زرد یا کیوی طلایی یکی دیگر از گونه های محبوب کیوی است. این نوع کیوی طعمی شیرین تر از کیوی سبز دارد و به نسبت کوچکتر است. پوست بیرونی کیوی زرد نازک است و کرک های کمتری دارد. این میوه در مناطق گرمسیر پرورش داده می شود و بیشتر از سایر میوه ها در برابر سرما مقاوم است. نیوزلند اولین کشوری بود که اقدام به پرورش کیوی طلایی کرد. هم اکنون ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان این میوه است. بهترین مکان برای کاشت این میوه در ایران شهر چوبر تالش در شمال ایران است اما به تازگی در اکثر نقاط شمال کشور اقدام به کاشت و پرورش کیوی طلایی می کنند.
کیوی تو سرخ
کیوی تو سرخ به مانند دیگر گونه های کیوی اصالتا متعلق به چین است. بخش داخلی این نوع کیوی به رنگ قرمز است و طعمی شیرین و نرم دارد. اندازه این نوع کیوی از دیگر گونه های کیوی کوچکتر است و پوستی بسیار نازک دارد. کیوی تو سرخ فیبر بالایی دارد و سرشار از پروتئین است. تفاوت قابل توجهی که کیوی تو سرخ با کیوی زرد و سبز دارد در میزان کالری موجود در آن است. این کیوی کالری بسیار کمتری نسبت به دیگر گونه های کیوی دارد. یکی از نگرانی های مصرف کنندگان این نوع میوه اصلاح ژنتیکی بودن آن به دلیل رنگ قرمز است که و باید در جواب گفت که این میوه هیچ گونه اصلاح ژنتیکی در ارتباط با آن انجام نشده و این نوع کیوی از گونه های نادر و منحصر به فرد این میوه است.